Det har aldrig været nemmere at låne penge online

Du har højst sandsynligt set adverts omkring lånetilbud når du har browset på nettet. Flere og flere låneudbydere spirer nemlig op på lånemarkedet, men diverse tilbud og lånemodeller de tilbyder forbrugerne. Mange af dem uden sikkerhed og uden noget krav på hvad pengene skal bruges til.
Kravene bliver mindre og mindre til at låne, og processen er i den grad også blevet kortere. Låner du penge online vil du hos de fleste virksomheder opleve at du har pengene på din konto under en time efter at du har ansøgt om lånet.

Dette skyldes de få krav der er i dag bliver stillet til låntageren, samt den elektroniske kreditvurdering låneudbyderne laver online i dag, hvilket dramatisk reducerer behandlingstiden per ansøgning. Som udgangspunkt gør her 1-2 minutter før IT-systemet har godkendt eller afvist ansøgeren, men derimod op til 15 minutter hvis en ansøger individuelt skal vurderes ud fra de få kritererier.

Er det nemt at låne penge online?

Det har aldrig været nemmere at låne penge, end i dag. Digitaliseringen af samfundet sker hastigt, og det har taget lånemarkedet med storm. En typisk proces fra ansøgning til at pengene står klar til disponering varer under en time og foregår nogenlunde således:

  1. Ansøgning modtages. I ansøgningen fremgår det ønskede lånebeløb, den ønskede løbetid, ansøgers kontaktoplysninger og en tilkendegivelse af at ansøger opfylder de krav som bliver stillet.
    2. IT-systemet kreditvurderer den enkelte ansøger på baggrund af den tilsendte ansøgning. Visse ansøgninger kræver manuel behandling. Dette er minoriteten af ansøgningerne.
    3. Er du blevet vurderet kreditværdig får du tilsendt aftalen og betingelserne pr. mail eller sms.
    4. Godkendt aftalen ved brug af NemID.
    5. Pengene står på din konto straks efter, såfremt at du har godkendt aftalen en hverdag imellem 9-17.

Processen er meget enkel og tager for de flestes vedkommende ikke engang en time. Det har således aldrig været nemmere at låne penge online end i dag. Og teknologien udvikles hele tiden yderligere.

Hvad skal jeg tage holde øje med når jeg foretager et lån?

Renten er naturligvis den mest udslagsgivne faktor når man skal foretage et lån. Låntager er interesseret i den lavest mulige rente, mens långiver er interesseret i at få forrentet sine penge så meget som muligt.
Det kan være svært at tyde om et lån er dyrt eller billigt, da her er opgivet mange forskellige procenttal i ligningen. Debitorrenten er renten pr. termin og angiver hvor stor forrentningen er ved hvert termin. Denne er sigende for lånets pris, men vigtigere er at sætte dette op imod hvor mange terminer der er i alt.
Betaler man 2 % i rente 12 gange om året, hober beløbet sig nemlig eksponentielt op.

Netop derfor skal du kigge på ÅOP (Årlige omkostninger i procent). Denne angivelse, udtrykker dyrt lånet reelt er. Dette er posten du altid skal kigge på når du skal bedømme om et lån er dyrt eller billigt, hvorfor du altid bør sammenligne denne post med andre lån hvis du vil sammenligne den reelle pris på lånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *