Forbrugslån – en guide

Lånejunglen kan være svær at finde rundt i. Især hvis ikke du har prøvet det før. Det kan være næsten umuligt at kende låneprocessen på forhånd. Hvad sker der, når du ansøger om lånet? Hvor lang tid skal du vente på at få pengene? Og hvad skal du bruge NemID til? Nedenfor finder du en udførlig guide over hele processen, fra du vælger at optage et lån, til pengene står på din konto.

Step by step guide

 • Se på sammenligningsoversigten over låneudbydere.
 • Sammenlign priserne på lån via ÅOP.
 • Klik på den låneudbydere, du ønsker.
 • Indtast lånebeløb.
 • Indtast låneperiode. Låneperioden afhænger af, hvor stort et beløb, du ønsker at betale månedligt. Det månedlige afdragsbeløb skal være realistisk i forhold til din økonomi, så ikke lånet bliver tilskrevet unødige renter ved misligholdelse.
 • Udfyld dine personlige oplysninger. Herunder navn, adresse og kontaktoplysninger. De fleste steder skal du også bekræfte, at du ikke står i RKI, og at du kan dokumentere din indtægt, hvis de beder om det. Nogle steder logger du allerede her ind med NemID, da det er en bekræftelse på korrekt opgivne oplysninger.
 • Ansøg om lånet.

Herefter sker der følgende

 • Du modtager kort efter en automatisk genereret bekræftelse på SMS eller mail afhængigt af låneudbyderen.
 • Du får svar på din låneansøgning via SMS eller mail i løbet af 15 minutter – 48 timer afhængigt af lånebeløbets størrelse og låneudbyder.
 • Godkendes lånet, tilsendes du låneaftalen og lånevilkår via elektronisk post.
 • Lånebeviset underskrives enten med NemID eller en tilsendt aktiveringskode.
 • Efter låneudbyders modtagelse af den underskrevne låneaftale, vil der som regel gå 1-3 bankdage afhængigt af låneudbyders vilkår, før pengene er indsat på din konto.
 • Herefter er det op til dig at betale de månedlige afdrag, indtil lånet er betalt ud.

Tilladt at søge lån flere steder

En ansøgning om kviklån er ikke bindende, førend du har skrevet endeligt under på låneaftalen. Derfor kan du sagtens ansøge om lån flere steder og vælge efterfølgende. Det kan være en god idé, hvis du vil sikre dig det bedste og billigste lån, eller hvis du har akut brug for pengene, så du vil vælge den hurtigste låneudbyder. Det er også smart, hvis din førsteprioritet ikke vil tilbyde dig et lån.

Sker der ændringer i din økonomi

Der kan være mange årsager til, at du pludselig bliver ude af stand til at betale dine månedlige afdrag på lånet. Såfremt det sker, skal du kontakte låneudbyder og forklare din situation. Måske har du kun brug for henstand en enkelt måned, eller også skal det månedlige beløb være mindre, førend du har en chance for at være i stand til at betale. De fleste låneudbydere vil være interesseret i at indgå en aftale med dig, da det ikke er til deres fordel, hvis du undlader at betale det skyldige beløb.

Mislighold aldrig lånet

Du må aldrig misligholde lånet uden forudgående aftale med låneudbyder. I så fald vil lånet kunne tilskrives ekstra renter jævnfør låneaftalen, og i værste tilfælde vil låneudbydere registrere dig som dårlig betaler i RKI. Det betyder blandt andet, at du vil få meget svært ved at låne penge i banken og hos andre låneudbydere fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *