Hvad er en e cigaret?

Det er ikke længe siden, at e cigaretten kom for gennemsnitsdanskerens øre, og i løbet af meget kort tid blev et yderst populært produkt blandt rygere såvel som interesserede ikke-rygere. Men hvad er en e cigaret egentlig?

Den i dag populære e cigaret, eller elektroniske cigaret, er et alternativ til den almindelig cigaret vi alle kender. Den elektroniske cigaret er til for at stimulere den samme rygeoplevelse, som når du ryger en helt almindelig cigaret, dog uden at indeholde de giftige kemiske kræftfremkaldende stoffer, som tobak indeholder. E cigaretten fungere således at damp produceres, når en indhalering foretages. I modsætning til den almindelig cigaret med tobak, er denne “røg” ikke skadelig for hverken dig eller dine omgivelser idet den er tobaksfri, hvilket gør den til et sundere alternativ end tobakscigaretten. Derfor undgår du også både den stærke tobakslugt, samt misfarvning af både negle og tænder.

Ikke omfattet af den danske rygelov

Dette tobaksfri alternativ er derfor heller ikke omfattet af rygeloven, hvilket betyder at du frit kan benytte dig af den steder der primært normalt er indbefattet af et rygeforbud. Disse steder kan for eksempel være arbejdspladser, udannelsesinstitutioner, restauranter, værtshuse eller lignende – det er dog en god idé, at spørge den ansvarshavende på det givende sted, hvis du skulle være i tvivl om hvorvidt du har tilladelse til at nyde din e cigaret. Mange ryger der ønsker nedtrapning af den almindelige cigaret vælger at benytte sig af en e cigaret, ligeledes er der mange ikke-rygere der af nysgerrighed har valgt at benytte sig af den populære e cigaret, men hvordan virker den egentlig? Rent praktisk, så består e cigaretten af et mundstykke, et batteri og en atomizer. Via mundstykket tager du et sug og inhalerer, som ved den traditionelle cigaret, hvorefter batteriet overfører strøm til atomizeren. Atomizeren varmer via batteriet derefter e cigarettens e væske op, som så bliver til damp.

E-væske med nikotin

Udover at dampen ligner den almindelig tobaksrøg, så er det også muligt at få e væske med indehold af nikotin, så du får en lignende krads fornemmelse som når du ryger en almindelig cigaret. Den omtalte e væske er en type smags-aroma, som du tilsætter i din e cigaret. E væsken kan være baseret på enten en VG base eller en PG base. En VG base betyder at basen er glycerin, og en PG base betyder at basen er propylene glycol. Disse to baser er begge uskadelige, men derimod yderst velegnede til at skabe den tobaksrøg-lignende damp. Du kan desuden vælge din e væske med smag, som laves via naturlige smagsaromaer, godkendt af fødevarestyrelsen. Disse smagsvarianter kan bl.a. være alt lige fra menthol til jordbær, eller tobak hvis du yderligere ønsker at simulere den almindelige cigaret.

Der findes e-cigaretter til alle

E cigaretten fås til nybegyndere, øvede og garvede bruger, samt i en engangs udgave. I den almindelige e cigaret er batteriet genopladeligt og oplades nemt via en medfølgende oplader. Batteriet kan fås i et utal af farver og størrelser, hvilket gør den en smule mere personlig end en cigaret. Dette betyder, at du som bruger af e cigaretten nemt kan tilpasse din e cigaret til netop dine behov, hvilket kun er en fordel for dig, hvis du vælger at erstatte cigaretten med en e cigaret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *