Køb en god triatlondragt til kvinder

Er man en af de mange kvinder der er hoppet med på bølgen af triatlon så skal man naturligvis også anskaffe sig noget ordentligt udstyr. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilket tøj man har på når man dyrker triatlon. Langt fra. Tøjet kan i høj grad være med til at forbedre ens præstationer og dermed også ens tid i de tre discipliner.

Give en god bevægelighed

At anskaffe sig noget passende tøj når man udøver triatlon er lige så vigtigt som at anskaffe sig den perfekte cykel til løbet eller de helt rigtige løbesko. Tøjet har nemlig flere funktioner. Det skal blandt andet fungere rigtig godt i vandet. Det vil sige at det skal give en god bevægelighed til at kunne svømme crawl, samtidig med at det skal kunne holde en varm. Når man dyrker triatlon kan man jo ikke lige regne med at man har mulighed for at svømme inden døre. Ofte bliver løbene holdt uden dørs og man skal derfor kunne klare mosten i det kolde vand. At svømme i havet kan selv på en varm sommerdag være hundekoldt for de fleste og selvom man bevæger sig hurtigt i vandet så kan det kolde vand mod ens krop være med til at sænke farten betydeligt for en. Man mister nemlig rigtig meget varme og dermed energi i vandet hvilket kan betyde at man hurtigt bliver brugt helt op. Det er rigtig ærgerligt da det i forvejen er en hård disciplin. Man bør derfor gøre det så nemt for sig selv som muligt ved at købe en ordentlig tridragt til kvinder som gør at man kan holde varmen under hele forløbet i vandet.

Være behagelig på kroppen

Derudover skal en triatlondragt også fungerer godt på land. Det er trods alt der man bruger det meste af tiden. Den skal kunne transportere sveden væk fra kroppen så man ikke konstant er helt våd på huden. Det kan blive rigtig ubehageligt hvis den ikke er i stand til det. Samtidig skal den også kunne køle kroppen ned hvis det er alt for varmt. Den skal altså kunne holde kroppen på den rette temperatur under hele forløbet så man hverken overopheder eller fryser under løbet. Den skal også gerne give god støtte til brysterne da det ellers kan blive rigtig hårdt og give ondt i ryggen. En triatlondragt skal også være behagelig at have på i alle de timer man er i gang og derfor ikke gnave nogen steder, hverken i skridtet eller på resten af kroppen. Det kan være helt vildt ubehageligt, særligt når det begynder at blive lidt fugtig. Der må ikke være noget værre end at afbryde sit løb fordi man har fået gnavesår rundt omkring på kroppen. Det burde ikke være det der får en til at stoppe løbet i hvert fald. En triatlondragt til kvinder skal dermed have mange funktioner hvilket er grunden til at det er så vigtigt at man anskaffer den helt rigtige. Særligt hvis man vil forbedre sine tider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *