Krolf – den fantastiske krydsning mellem kroket og golf

Krolf er en ny og spændende sportsgren, der hurtigt stiger i popularitet herhjemme i Danmark. Navnet på sportsgrenen lyder umiddelbart en smule sært, men når man hører forklaringen på det specielle navn, giver det mening med det samme. Krolf er nemlig en sammensætning af to ord, nemlig kroket og golf. Og det skyldes jo selvfølgelig, at krolf rent faktisk er en form for blanding mellem disse to mere velkendte og traditionelle sportsgrene. Forestiller man sig for eksempel, at kroket var en kvinde og golf en mand, og at disse to fik et barn, så ville barnet være krolf.

De mange fordele ved at spille krolf

Der er mange fordele ved at spille krolf, som man ikke kan nyde godt af, når man spiller kroket eller golf. For det første kræver denne blandingssport langt mindre plads, hvilket betyder, at man f.eks. kan spille det hjemme i haven eller i en nærliggende park. For det andet er regelsættet enklere, og derfor kan alle være med – også dem, der normalt har svært ved at forstå de mange regler, en sport kan have. En anden fordel ved krolf er, at det er en rigtig hyggelig måde at træne få bevæget sig på, samtidig med man træner sin koncentrationsevne. Selvfølgelig bevæger man sig rundt, når man spiller denne form for idræt, men det er jo ikke ligefrem noget, man bliver forpustet af, selvom det stadig er en god måde at komme ud og få gang i kroppen på. Til gengæld skal man bruge sin koncentration og præcisionsevne, når man skal spille krolf, nøjagtig ligesom i golf. På den måde er det en god form for hjernemassage, og det sker på en stille og rolig måde, fordi man samtidig har det sjovt.

Hvordan spiller man krolf?

Det udstyr, man skal bruge til at spille krolf, er det samme som i kroket – dog uden de velkendte buer, som man i kroket skal skyde bolden igennem. I krolf kan der godt være forhindringer, men det kommer an på det enkelte spil og de deltagende spillere tilstede. Forhindringer kan f.eks. være ting, der i forvejen findes, der hvor man spiller. Det kunne således f.eks. være et hul i græsplænen eller et blomsterbed, en flagstang eller et træ – sådanne forhindringer kan man risikere at støde på, hvis man f.eks. vælger at spille krolf i haven, og de er kun med til at gøre spillet sjovere og mere udfordrende. Hvor udstyret er tættest på det, vi kender fra kroket, er reglerne nok mere sammenlignelige med dem, vi kender fra golf. Krolf går nemlig ud på at skyde bolden i hul ved hjælp af køllerne, og det gælder om at gøre dette ved hjælp af så få slag som muligt. Krolf er dog en simplere sportsgren end golf, bl.a. i det, at der er færre regler, og man behøver heller ikke den samme mængde plads. Derfor kan man med fordel også spille golf hjemme hos sig selv i haven eller i en nærliggende park.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *