Nokia er klar med 5G netværk i 2020

Den finske mobilgigant Nokia, har netop meddelt at de vil være klar med et lynhurtigt 5G netværk i 2020. Hvilket ligeledes betyder, at Europa igen kan være frontfigur når det gælder mobilnetværk, eller mobiludvikling.

Finske Nokia har netop offentliggjort, at de under EM i fodboldt i 2020, vil være klar med det nye superhurtige 5G-mobilnet, som vil kunne downloade spillefilm i 3D kvalitet på seks sekunder, og derved være altafgørende for fremtiden maskiner og teknologi, som fx selvkørende bilers reaktionsevne, eller robotters evne til at kommunikere med hinanden endnu hurtigere end i dag.

Direktør Markus Borchers skriver fra Nokias officielle Nokia-blog, ”Nokia foreslår at skabe et brag ved at rulle det første kommercielle 5G-net med de fulde specifikationer ud i forbindelse med europamesterskaberne i fodbold i 2020.”

Det betyder altså at Nokia netop har meldt sig ind i kampen om at komme først når det gælder den nyeste og bedste mobilteknologi. For ikke bare Nokia går efter at være den første med denne teknologi. Sydkoreanske KT Telecom går efter at åbne et 5G-net allerede ved vinter-OL i 2018, hvorimod den japanske telegigant NTT Docomo har Sommer-OL i Tokyo som målsætning.

Nokia som lige nu ikke er verdens største leverandør af mobilnet og – udstyr, men derimod den tredjestørste, med Ericsson og kinesiske Huawei som konkurrenter, kan med det planlagte opkøb af fransk-amerikanske Alcatel Lucent, indtage posten som nummer to i verden.

Det vil ligeledes styrke Europa som mobilindustri. Markus Borchers skriver nemlig ligeledes, ”Den europæiske mobilindustri har en stærk historie inden for fornyelse og udvikling af nye tjenester, men halter for tiden efter andre udviklede markeder, hvad angår næste generations netværk. Et bæredygtigt 5G-økosystem er nødvendigt for, at hjælpe med at skubbe Europa tilbage i fronten for den globale mobilindustri,” forklarer han på bloggen.

De tekniske detaljer for alle de kommende 5G-mobilnet mangler endnu at blive fastlagt, så alle telefon master til udstyr virker sammen, uanset hvilken producent de kommer fra. Det betyder dog også, at vi sandsynligvis skal forvente, at nye telefoner bliver en nødvendighed for at opnå det kommende 5G netværk.

Det såkaldte ”Tingenes Internet” er derfor på vej. Med en 5G hastighed af mobilnettet, vil vi kunne opnå hastigheder der er op imod 40 gange hurtigere end på vores nuværende 4G/LTE netværk. Det betyder at 5G netværket også har langt mere forsinkelse, hvilket derfor er en afgørende betydning, når meget store datamængder skal transporteres rundt, som det kommende mobilnet forventes at skulle gøre. Det betyder nemlig, at 5G netværket kan sende data af sted som vil kunne bruges intelligent og fornuftigt, og allerhelst også sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvis fx prøvelsen af selvkørende biler skal blive en realitet.

Den hurtigste mobilforbindelse du finder i dag er 4G netværket, som erstattede det dengang brugte 3G netværk. Hvis du gerne vil finde det billigste mobilabonnement med den nuværende 4G forbindelse, er det en god ide at tjekke alle udbyderne på det norske marked. På telmodi.no kan du hurtigt sammenligne mobilabonnementer med hinanden, som har den hurtigste form for forbindelse lige nu, nemlig 4G netværket.

Det bliver dog spændende med lanceringen af 5G netværket, men også at se hvordan teleudbyderne forholder sig til et nyt, og endnu hurtigere netværk.

Se mere på telmodi.no

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *