Vejen til graviditet med kunstig befrugtning

Mange par oplever efterhånden at det kan være svært at blive gravid på den naturlige måde gennem samleje. Dette kan der være forskellige grunde til. For det første lever vi i en tid, hvor folk i højere grad vælger at fokusere på deres karriere og dermed skubber det med at få børn til de nærmer sig de 40 år. Mange bliver overraskede over at det kan være svært at blive gravid selvom man er først i 30’erne. Det er selvfølgelig individuelt, men flere og flere venter længere med at starte på at få børn. Dårlig livsstil er en anden grund til at folk kan have svært ved at blive gravide. Overvægt er den største hindring, er derfor er det vigtigt at spise sundt, få motioneret regelmæssigt og generelt prøve at leve så sundt som muligt. Sørg for at give kroppen til bedst mulige betingelser for at blive gravid ved at leve sundt og godt. Man kan dog alligevel opleve problemer med at blive gravid og her kommer kunstig befrugtning ind i billedet. Du kan finde fertilitetsklinikker i Højberg, Århus.

Insemination

Insemination kan foretages enten med mandens eget sæd eller donorsæd. Uanset hvilken type sæd der anvendes, er behandlingen forholdsvis enkel at få foretaget. Behandlingen med madens eget sæd anvendes ved tilfælde hvor der er en nedsat fertilitet hos kvinden, en let nedsat forringelse af mandens sædkvalitet, en kombination af nedsat fertilitet hos både mand og kvinde samt ved let endometriose hos kvinden. Hvis mandens sædkvalitet er meget nedsat, er der ikke store chancer for succes ved insemination. Derfor anbefales det i disse tilfælde at anvende donorsæd. Behandlingen tilbydes desuden til lesbiske par. Ved at vælge donorsæd er der en stor chance for succes. Par kan vælge først at forsøge at blive gravide ved at anvende mandens sæd ved inseminationen, men hvis dette slår fejl, vælger mange at prøve igen med donorsæd. Parrene har mulighed for selv at vælge en donor, og kan på den måde forsøge at vælge en donor, som ligner manden mest muligt, hvilket vil sige at donoren har samme højde, hårfarve, øjenfarve og vægt. Ved behandlingen placeres sædcellerne øverst i kvindens livmoder, så de på den måde har de bedst mulige betingelser for at befrugte kvindens æg. Klinikkerne i Højbjerg, Århus anvender denne form for kunstig befrugtning.

Reagensglasbefrugtning

Reagensglasbefrugtning er en forholdsvis ny behandlingsform, som ikke anvendes i mere end 4-5 % af tilfælde af barnløshed på fertilitetsklinikkerne. Behandlingen forsøger at simulere æggestokkene til at danne æg og bruger hormonbehandling til at modne flere æg. Æggene tages ud af kvindens æggestokke og befrugtes i et laboratorie. Enten tilfører man 100.000 sædceller til hvert æg eller også indsætter man en enkelt sædcelle direkte i et enkelt æg. Efter et par dage skulle æggene gerne være befrugtet og derefter indsættes de igen i kvinden. Behandlingen henvender sig primært til kvinder, der har beskadigede æggeledere og derfor har problemer med at blive gravid på naturligvis. Klinikkerne i Højbjerg, Århus anvender denne form for kunstig befrugtning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *