Loftisolering med papiruld

Hvis du har fornemmelsen af at du fyrer for fuglene, kan der måske være noget om det, hvis din varmeregning er høj og bare stiger og stiger. Hvis dette er tilfældet, er det måske fordi dit loft ikke er ordentligt isoleret. Hvis dit loft ikke er isoleret nok, slipper varmen lige ud i luften. Der findes mange måder at isolere et loft på, hvor der anvendes forskellige materialer. Et populært materiale i dag er papiruld. Her blæses isoleringsmaterialet ud løst på loftet. Det smarte ved denne løsning er, at man sagtens kan blæse papirulden ud på eksisterende isolering. Hvis der er revner og sprækker vil disse blive fyldt ud af isoleringsmaterialet. Ved at anvende papiruld til loftisolering kan man undgå kuldebroer. Hvis du vil have et tilbud fra en håndværker i Greve eller København, skal du kontakte dem.

Hvorfor bruge papiruld?

Der er mange håndværkere i Greve og København som bruger papiruld til loftisolering. Papiruld er et granulat. Denne form for isolering er god, fordi det lukker for alle revner, huller og åbninger, hvor varmen kan komme til at slippe ud. Selve papirulden består af genanvendte aviser og andet papirmateriale. Granulatet består af en masse hule cellulosefibre, som i modsætning til massive fibre, har en god isolerende virkning. Aviser har været anvendt som isoleringsmateriale i mange år på grund af fibrenes egenskaber.

Papirisolering kan bruges som isolering mange steder. Det kan anvendes på lofter, i krybekældre, i hulmure, i flade tage, i skunke og i etageadskillelser. Det har i mange år været almindeligt at anvende isoleringsmateriale i måtter. Dette kan også være en god løsning, men det kan være svært at få til at passe fuldstændig til stedet, der skal isoleres. Dermed er der en chance for at det ikke isolerer så godt. Med papiruld undgår man dette, da det kan pustes ud i alle former for revner og sprækker og isolere fuldstændig.

Papiruldens isoleringsevne

Papiruld er et materiale med en god isoleringsevne. Da det er nemt at puste ud alle steder, hvor der skulle mangle isolering, gør det papiruld til et godt isoleringsmateriale. Papirulden lægger sig som en varm dyne på dit hus. Du undgår at miste en masse penge gennem kuldebroer og andre former for varmetab. Dette kan sagtens ske hvis man isolerer med et isoleringsmateriale i måtter. Lambdaværdien for papiruld er omkring 40. Dette betyder at materialet har en god isoleringsevne. Lambdaværdien er en betegnelse for hvor godt et materiale er til at lede varme, altså hvor godt varme kan passere igennem et materiale. Det er altså en masse fordele ved at bruge papiruld, hvis du skal have isoleret dit loft. Det er en af de nemmeste måder at isolere på i dag. Du får et miljørigtigt materiale, det det er lavet ud af genbrugsaviser. Du vil komme til at spare en masse penge på varmeregningen, fordi materialet har en rigtig god isoleringsevne. Kontakt din lokale håndværker i Greve eller København for at få et tilbud om isolering af f.eks. dit loft med papiruld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *