Tænk på miljøet og på dig selv, når du afleverer skrot

Når man skrotter noget, er det vigtigt, at man tænker på miljøet og på genbrug. Vi kan ikke bare smide vores ødelagte mikroovn ud i affaldsspanden sammen med resten af affaldet. Mange af de ting, vi smider ud, kan nemlig genbruges – i hvert fald dele af det. Skrot handler typisk om metal- og jernaffald, hvoraf store dele kan genbruges og omsmeltes, hvilket både er til fordel for os selv og miljøet.

Store skrotpladser i Jylland og på Fyn

Rundt omkring i landet findes der skrotpladser, hvor vi kan komme og aflevere vores skrot. Her er der firmaer, der arbejder med at tage sig af vores skrot og sørge for, at det bliver genbrugt på bedst mulig vis. Et sådan firma kan for eksempel findes i Jylland og på Fyn. Generelt er det praktisk med de såkaldte skrotpladser på Fyn og i Jylland, eftersom der er større frie arealer end i nærheden af hovedstaden. Der er her mulighed for skrotpladser på helt op til 23.000 m2, hvor skrottet kan bearbejdes.
Her er der også plads til at samle og sortere skrottet og sørge for, at det kommer de rigtige steder hen. Der bliver taget imod skrot fra private såvel som store firmaer, kommuner og affaldsselskaber, hvorefter affaldet bliver opdelt og givet videre til smelteværker. Firmaerne går meget op i den miljømæssige del, nemlig at skortet bliver behandlet rigtigt, og at der ikke går noget til spilde.

Tjen penge på dit skrot

Hvis du har noget skrot derhjemme, som du ikke lige ved, hvad du skal gøre med eller gøre af, kan du tage kontakt til et af disse firmaer, og så kan de hjælper dig med at slippe af med det. Mange af dem tager rundt på hele Jylland og Fyn og opkøber skrot. Hvis du ringer eller skriver til dem, giver de dig et uforpligtende tilbud for dit skrot. De er både interesseret i mindre og større mængder metalskrot af både jern, metal, stål, messing osv. Når du afleverer dit skrot, gør du ikke bare noget godt for miljøet, du gør også noget godt for dig selv. Du får nemlig et par ekstra kroner på lommen.

Priserne på skrot kan ændre sig lidt engang imellem, men du kan godt regne med at få omkring 0,70 kr. pr. kg jern (under 500 kg), og 9 kr. pr. kg. zink (under 100 kg). Som privatperson har du mulighed for at tjene helt op til 2500 kr. om dagen på dit skrot. På skrotfirmaernes hjemmesider kan du læse om priserne for jern- og metalskrot, og du få et overblik over, hvor meget du kan få for dit skrot.

Hvis du har et firma, udleverer skrotfirmaerne også containere, som du kan samle dit skrotaffald i. Du kan lave en aftale med dem om afhentning og pris. Der er mange fordele ved omsmeltning og genbrug af skrot:
-Vi sparer og passer på jordens råstoffer.
-Vi undgå at slippe en masse skadelige restprodukter ud i det fri, hvor det kan få lov til at ødelægge naturen og miljøet.
-Vi sørger for mindre behov for lossepladser og forbrænding.
Kilde: http://bradal.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *