Mørklægningsgardiner kan forbedre din nattesøvn

Problemer med nattesøvnen kan medføre store problemer for helbredet. Utallige studier har påvist, hvor vigtigt det er for koncentrationsniveau, stress og humør, at man får en uafbrudt og lang nats søvn.

En af de typiske grunde, til at folk har problemer med at sove, er, at der er for meget lys i soveværelset. Det gælder især om sommeren, hvor solen står tidligt op. Her kan de skarpe solstråler nemt komme til at forstyrre søvnen, hvis man ikke har den rette afskærmning.

Hvis man monterer mørklægningsgardiner, der blokerer for alt lys, bliver søvnen også bedre og mere uforstyrret.

Muligheder for mørklægning

Soveværelser findes i mange forskellige størrelser og indretninger. Det skal man tage hensyn til i sit valg af mørklægningsgardiner.

Mørklægningen kommer som regel enten via rullegardiner, plisségardiner, persienner eller lamelgardiner. Rullegardinet er det hyppigst anvendte mørklægningsgardin på grund af dets anvendelighed, funktionalitet og tilpasningsevne. Et rullegardin kan bruges til vinduer i de mest utraditionelle mål. Synes du, at et rullegardin fylder for meget, kan du montere et plisségardin til mørklægning i stedet. Dette lette gardin fylder næsten ikke noget, når det er rullet op.

Persienner og lamelgardiner til mørklægning deler den fordel, at de kan justeres i forhold til deres solafskærmning. Hvis man kun ønsker sig en delvis solafskærmning, er det let at rette på disse to typer, så man får en passende mængde lys ind.

Persienner egner sig bedst til brug på mellemstore vinduer eller vinduer, der ikke er så brede. Der er lamelgardiner lidt anderledes. De egner sig nemlig perfekt til de helt brede vinduer, hvor en motoriseret udgave kan være en lækker detalje i et moderne og stort soveværelse.

Farven behøves ikke at være sort

Nogle vil måske fravælge et mørklægningsgardin, fordi de ikke vil have et helt sort gardin i soveværelset. Heldigvis så behøver det ikke at være tilfældet. Mørklægningsgardiner kan være i alverdens forskellige farver, da det er det specielle materiale, der absorberer lyset, og ikke farven.

Du kan dermed vælge et mørklægningsgardin, som passer ind til soveværelsets øvrige indretning og farvevalg.

Lav din egen hjemmebiograf

Mørklægningsgardiner kan også bruges til andet end forbedring af nattesøvnen. Som filmelsker kan der ikke herske nogen tvivl om, at en filmoplevelse bliver bedre, hvis man kan koncentrere sig fuldt ud om at nyde filmen uden distraheringer.

Her kan et godt mørklægningsgardin bruges til at lave et behageligt mørke, så du kan leve dig helt ind i filmen ligesom i biografen. Der er for eksempel ikke noget mere irriterende end at have en solstråle, der rammer fjernsynet og tager ens opmærksomhed. Det forhindrer et mørklægningsgardin.

Se vores mange mørklægningsgardiner her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *