Topkapning giver mere sol i haven

Når naturen skal tæmmes og du ønsker at få gjort bug med det træ, der altid har skygget for solen så kan det være en idé at finde nogen der kan stå for at lave topkapning.

Pladsen er til topkapning

Når man bor meget tæt med sin nabo er der ikke ret meget plads at give af når man skal have fældet sine træer i den lille have. At fælde træet nedefra vil ofte gøre, at naboen får en overraskelse ind ad vinduet når vedkommende mindst venter det. For en sådan nedefra-træfældning er ikke altid lige til at styre. Så for at gøre din nabo glad og dermed også for at slippe for at kontakte forsikringen så kan man finde nogen der ved noget om topkapning. Dette har ikke noget med topflotte kapper at gøre. Det har derimod at gøre med en slags omvendt træfældning. For i stedet for at fælde træet nedefra, så gør man det omvendt hvis man får lavet en topkapning. Man gør simpelthen det, at man kravler op i træet og lige så stille fælder træet del for del, og gren for gren. I forbindelse med denne topkapning vil de omkringliggende grunde i dit boligområde i Taastrup ikke blive lige så påvirkede af træfældningen og det kan både de selv og dine naboer være meget taknemmelige for.

Topkapning er ikke for amatøren

Selvom man både har erfaring med at klatre i naturen og med at rapelle og andre udendørs aktiviteter så er det dog ikke nok at have udstyret med karabinhager og reb i orden, der skal en smule mere til. Inden for topkapning bliver udstyret konstant fornyet og det vil din lokale træfælder i for eksempel København kunne fortælle dig mere om. Man får konstant tilegnet sig ny viden inden for topkapning og denne viden får du kun hvis du betaler en professionel til at gøre det. Det kræver utroligt mange reb at klare sådan en topkapning, rent faktisk næsten lige så mange reb som der findes i Taastrup så du kan godt se, at du skal på arbejde der. Også en bestemt hjelm kræver det for det sker ikke så sjældent, at en gren når den er fældet svupper op og kun med en hjelm er du helt sikker. Også skoene skal være gode, og her er det muligt, at du tænker, at du har nogle udemærkede sko, som du har købt når du skal ned i den lokale hal og lave bouldering, men der skal lidt mere til når der er tale om topkapning. For skoene skal ikke blot være gode til at stå fast, de skal også være så hårde, at grene og lignende ikke kan mærkes hvis de ryger ned på dine sko. Og netop sådan nogle både hårde og slidsikre sko er noget som folk, der arbejder inden for topkapning har. Også nogle gode bukser og en god jakke er de udstyret med og hvis du selv skal ud og købe dette bliver det så dyrt, at det ikke kan betale sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *